Matematik

Hjælp!!!!

16. december 2012 af maop (Slettet)

Min opgave går ud på, at jeg skal udlede reducerede udgaver af cosinus- og sinusrelationerne for retvinklede trekanter. Hvordan skal denne opgave løses? Jeg har prøvet noget forskelligt nu, men tvivler på at det er rigtigt.

På forhond tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opskriv sinusrelationerne og cosinusrelationerne for den generelle trekant og sæt så C=90º ind i formlerne. Benyt, at sin(C) = 1 og cos(C) = 0.


Svar #2
16. december 2012 af maop (Slettet)

Det er det jeg har lavet indtil nu. Men ved ikke helt med sinusrelationen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som nævnt sætter man C = 90º i sinusrelationerne for den almindelige trekant

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C/c

hvorved de to ligninger reduceres til de velkendte udtryk for den retvinklede trekant

sin(A) = a/c  og

sin(B) = b/c


Skriv et svar til: Hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.