Matematik

Mængden af trigonometriske polynomier

17. december 2012 af Alphatek90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har søgt lidt rundt men har kun kunne finde en meget lignende opgave men ikke den samme. Føler jeg slet ikke har forstået forelæsningerne, siden det her er VIRKELIG forvirrende for mig og har ikke den fjerneste ide om det.

 

For N=1,2,... betegner TrigN(R) mængden af reelle trigonometriske polynomier af orden højst N, dvs. funktionen på formen:

f(x) = a0 Sigma[n=1, N]( ancos(nx)) + Sigma[n=1,N]( bnsin(nx))

Hvor ai,bi tilhører reelle tal. Et eksempel er: 1-cos(x) ligger i Trig1(R) og cos(2x)-4sin(x) ligger i Trig2(R) men ikke i Trig1(R)

--

 

Opgave (1):

Vis at Trig1(R) er et reelt vektor rum og at A=(1,cos(x),sin(x)) er en basis for Trig1(R). Bestemt dimensionen af Trig1(R). Hint: for at vise liner uafhngighed kan man evaluere funktionenne ved x=0,pi/2,pi ..

 

Opgave (2):

Vis at Trig2(R) også er et reelt vektorrum og at Trig1(R) er et underrum af Trig2(R).

 

Opgave (3):

Vis at cos2(x) ligger i Trig2(R). Der kan uden bevis anvendes at:

Cos(A)cos(B)=0.5(cos(a+b)+cos(a-b))

 


Skriv et svar til: Mængden af trigonometriske polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.