Matematik
Ligniner og numeriskværdi
jeg sidder med en aflevering og kan slet ikke finde ud af.. :S Så tænkte på om jeg kunne få lidt hjælp med udregninger?
1)x^2=9
2)√(x-1)=4
3)(x-2)^2=25
4)x=3
5)x-5=7
6)2-4x=2
7) 2 Ligning med 2 ubekendte:
(2x-4y)=(-12)
(x+y)=(6)
8)(5x+2)=(12)
9)2 Ligning med 2 ubekendte:
(2x+3y)=(4)
(-x-2y)=(-3)
Jeg ved godt hvad numeriskværdi er, men kan ikke regne mig frem til resultater. Den første er jo +-3, men hvordan får jeg -3 vha. udregning.. Så det er det jeg skal lære..
Svar #1
25. september 2005 af SteffE (Slettet)
2) kvardrod(2-x)^2=25
4)numeriskværdi(x)=3
5)numeriskværdi(x-5)=7
6)numeriskværdi(2-4x)=2
8)5Numeriskværdi(x)+2=12
håber det kan forståes
Svar #2
25. september 2005 af troldentrolle (Slettet)
Svar #3
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)
1) x^2 = 9
2) sqrt(x-1) = 4
3) (x-2)^2 = 25
4) |x| = 3
5) |x-5| = 7
6) |2-4x| = 2
7)
2x - 4y = -12
x + y = 6
8) 5|x| + 2 = 12
9)
2x + 3y = 4
-x - 2y = -3
//Epsilon
Svar #4
25. september 2005 af SteffE (Slettet)
Svar #5
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)
[Alt] + [1][2][4]
Men ellers har de fleste tastaturer vistnok en tast med en lodret streg som tertiært valg; på mit tastatur er det i al fald
[Alt Gr] + [´]
hvor [´] findes lige til venstre for Backspace.
Tja, hvad mon sqrt betyder? ;-)
Sammenhold med dit første indlæg.
//Epsilon
Svar #6
25. september 2005 af SteffE (Slettet)
Hvade bare aldrig set det sqrt før..
men vil du hjælpe?
Svar #7
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Tja, jeg agter ikke at regne opgaverne for dig, men vi kan da tage et par repræsentative eksempler; lad os sige 2) og 5).
2) sqrt(x-1) = 4
5) |x-5| = 7
I 2) skal du først kvadrere begge sider (symbolsk '^2') for at ophæve kvadratrodstegnet.
Afgør hvilke værdier x-5 kan antage, hvis ligningen i 5) skal holde.
//Epsilon
Skriv et svar til: Ligniner og numeriskværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
