Matematik

Integral

19. december 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen forklare mig, hvordan man integrere det her?

∫ 1/(y(1-y)) dy


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2012 af NejTilSvampe

Hmm. Jeg ville nok forsøge at bruge partiel integration hvor du deler det op i to faktorer:

1/(y(1-y)) = (1/y) * (1/(1-y))


Svar #2
19. december 2012 af DelFerro (Slettet)

#1

Det har jeg også forsøgt. Men det kunne jeg desværre ikke nå frem til det korrekte resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

1/(y(1-y)) = (1/y) + (1/(1-y)) , så

∫ 1/(y(1-y)) dy = ln(y) - ln(1-y) + k = ln(y/(1-y)) + k


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.