Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hastighed i kasteparabel

19. december 2012 af Witthoeft (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal i forbindelse med min SRP udlede formlen for hastighed i en kasteparabel 
- nogen gode råd ?
er stort set på bar bund 
omtalte formel: 
http://upload.wikimedia.org/math/a/a/3/aa34add364897cc4cb668aa15abea860.png


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

hastigheden kan ses som to vektorer: vandret hastighed og lodret.hastighed

Hvis du tegner en vandret streg og en lodret streg får du en retvinklet trekant, hvor hypotenusen er V, og siderne er vandret bidrag og lodret bidrag.

Det vandrette bidrag = starthastigheden i en skrå vinkel projekteret til vandret.

Det lodrette bidrag =  -//- lodret + stamfunktionen til accelerationen lodret,      fordi v(t) = a' (t)

så man tager altså stamfunktion til de to bidrag og finder de to v-bidrag. Accelleration lodret = -g. Vandret = 0.


Svar #2
19. december 2012 af Witthoeft (Slettet)

Mange tak :)
- jeg er dog stadig i tvivl med den eventuelle udledning af selve formlen ?
Jeg ved at vx)v0*cos(a) samt xy=v0*sin(a)-g*t 
Men en konklusion på dette, har jeg svært ved at finde


Svar #3
19. december 2012 af Witthoeft (Slettet)

Er der andet der kan udledes/ forklares mere dybdegående angående denne formel ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. december 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast_2.doc

Skriv et svar til: Hastighed i kasteparabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.