Matematik

Hjælp til monotoniforhold.

19. december 2012 af madas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg har brug for hjælp til monotoniforhold hvor man skal bevise en ting man kan ikke finde en side hvor det står om det. Håber nogen af jer som kan hjælpe mig med det.

Man skal redegøre for begreberne monotoniforhold og ekstremaer for en funktion.
Herunder skal man bevise sætningen: Hvis f har et
ekstremumspunkt i Xo, så er F'(Xo)=0.


Svar #1
19. december 2012 af madas (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2012 af hbhans (Slettet)

Forslag: kan man ikke bruge Rolles sætning?:

Når y = f(x) er kontinuert i det lukkede interval a ≤ x ≤ b og differentiabel i det åbne interval a < x < b, og endvidere f(a) = f(b) = 0, så findes der mindst ét punkt  i intervallet a < x < b, i hvilket differentialkvotienten f'(x) har værdien 0, dvs. der findes mindst ét punkt på kurven y = f(x), hvor tangenten er parallel (eller sammenfaldende med) x-aksen.


Skriv et svar til: Hjælp til monotoniforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.