Debat

Verdnens undergang?

20. december 2012 af Hanslundager1998 (Slettet)

Hvorfor går verdenen under i morgen (21.12) og hvorfor ikke?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2012 af Magnuskongen (Slettet)

Der er mange grunde til der ikke er nogen grund til at tro på det pladder, bare en enkelt detalje burde lukke diskussionen; kalenderen medregner ikke skudår, så selv hvis det rent faktisk forholdt sig sådan at de tror at jorden ville gå under ved kalenderens afslutning - hvilket ikke er tilfældet, men lad os bare antage det - så skulle det have sket for mange måneder siden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2012 af Jerslev

#0: Hvorfor ikke? Fordi det gør den ikke - bare fordi nogle skøre mennesker har fundet på, at den skal gå under, betyder det ikke, at den gør det. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. december 2012 af bummelumbumbum

Maya-folkets kalender ender den 21.12.12, og så begynder den forfra. Det var deres kalendersystem. Det betød bare, at helligdag X altid vil være der Y dage efter at kalenderen begynder forfra. Lidt ligesom det moderne kalenderår.

Der er så nogle, der har misforstået at den starter forfra, og istedet, tror de, at grunden til at kalenderen stopper der, er pga. at jorden går under.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. december 2012 af Shaolina (Slettet)

Det er komplet misforstået. Maya'erne har aldrig nogensinde sagt, at jorden skulle gå under. Deres kalender slutter blot denne dato, 21. december 2012, og begynder efterfølgende forfra. Dette svarer sådan set til, at vores kalender ligeledes slutter hvert år den 31. december og derpå begynder forfra med start fra den 1. januar.

Hele denne affære var totalt overvurderet og dysset op af nogle fanatiske mennesker, som blot ville skræmme folk fra vid og sans med, at jorden skulle gå under pga. en kalenders afslutning. - Sådan er mennesker endnu engang så stupide, når de forsøger at ligge sig øverst i et hiraki med at forudsige såkaldte dommedags-profetier, som altid er det pure opspind. - Det er udelukkende en måde at vinde opmærksomhed på, fordi de kort sagt ikke har andet at give sig til her i livet - bortset fra at skulle skræmme/mobbe folk! Blot for at kunne bekæmpe deres egen undertrykkelse over tilværelsen og skabe et kæmpe mediespind!

Kort sagt en måde at vinde et boost af glæde og lykkefølelse ind i deprimerede menneskers hverdag på!

Havde det nu været rigtige fanatiske mennesker, som havde taget denne affære alvorligt, ville disse ligeledes have forudsagt dommedag hver eneste år, når vores kalender udløber..... men dette gør de jo sjovt nok ikke, vel?

Nix! Det hele var bare et mediestunt pyntet med en lagkage af skøre mennesker, som elskede at drille folk med trusler om snarlig ragnarok....





Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2013 af NejTilSvampe

Jøses, i har alle misforstået konceptet om bevisbyrden. Det er ikke jeres job at argumentere mod at verdenen skulle gå under, når trådstarteren ikke engang gider at fremføre sin egen sag. Det svarer til at jeg startede en tråd hvor jeg skrev: "Jeg har en pink dinosaur i min garage. -Bevis at jeg lyver!".

Hvorfor bruger i tid på at svare på sådan en tråd? Det eneste i bør forklare sådan en person er hvor bevisbyrden ligger. I skal ikke bare tage byrden for ham, i gør ham ikke nogen tjenester, tvært imod. Det er sådan religioner og overtro generelt opstår.

#0 - næste gang, fremvis dine beviser for din påstand. Det er dig der skal retfærdiggøre din påstand, ikke os der skal modbevise den.

"Det, der kan gøres gældende uden beviser, kan forkastes uden beviser"


Skriv et svar til: Verdnens undergang?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.