Matematik

statistik HJÆLPP

20. december 2012 af sherryOme (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har fået en opgave for som jeg har brugt 2 timer på og stadig kan ikke lave.

statistik ..jeg skal lave statistik til en diagram (hyppighed og det der komme før hyppighed, frekvens, kummuleret frekvens, middeltal, kvartilsættet typetal)

 

alle måneder optræder

og så hvor mange gange der har været nedbør

i januar =7

2= 8

3=9

4=9

5=10

6=12

7=11

8=11

9=10

10=9

11=8

12=7

 

skriv lige også hvordan i finder frem til det ..tak på forhånd! :)!!

 


Svar #1
20. december 2012 af sherryOme (Slettet)

ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du har hyppigheden (7...8...osv.)

Antal observationer = 7+8+.... =  ____

Frekvens = hyppighed/Antal observationer * 100% 

(Lav en tabel med søjlerne: måned, hyppighed, frekvens, kummuleret frekvens,måned*frekvens/100)  

Kummuleret frekvens= opsummeret frekvens (januar= januar. februar=januar+februar. marts=jan+feb+marts...osv)

middeltal = sum af (måned*frekvens/100)/12

typetal er den som har størst hyppighed, dvs. juni.

kvartilsæt findes ved at afsætte punkter på en graf og forbinde dem med rette linjer (x-akse=måned i tal, y-akse=kummuleret frekvens). Herefter kan du aflæse fraktilsæt ved at gå ud på y-aksen ved 25%, 50% og 75% og aflæse på x-aksen.

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2012 af Haider7

vedlæg dit spørgsmål så laver jeg det for dig


Skriv et svar til: statistik HJÆLPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.