Matematik

ensvinklede trekanter

20. december 2012 af ebae (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan hjælpe med at finde siden c

har følgende informationer, og fandt at a=4,28

    http://i47.tinypic.com/2zso6t0.png

ved at man skal bruge 

a/d=b/e=c/f

 

plsss. det haster!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten med siderne 5, a og c er ensvinklet med trekanten med siderne (5+2), 6 og (c+1,5), med siderne i den nævnte rækkefølge. Opstil ligningerne, der udtrykker, at forholdet mellem ensliggende sider er konstant, og benyt dettil at bestemme a og c.


Svar #2
20. december 2012 af ebae (Slettet)

jamen jeg har bestemt a ved at bruge formlen for ensvinklede trekanter, men har problemer med c. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2012 af hbhans (Slettet)

a/c = 6/(c+1.5) og a/5 = 6/7. Find c.


Svar #4
20. december 2012 af ebae (Slettet)

hvorfor a/c ? er det ik a/d?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så genlæs #1. Man har ligningerne

5/7 = a/6 = c/(c+1,5)


Svar #6
20. december 2012 af ebae (Slettet)

kan man så tage 5/7 og c/(c+1,5)

og krydsgange så vi har

5 * (c+1,5) = c*7

og isolere c?

c = (5*(c+1,5))/7

hvad gør man så, hvis det jeg har gjort er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det kan man, men du skal gøre det ordentligt til sidst

5c + 5·(3/2) = 7c

Isoler nu c.


Svar #8
20. december 2012 af ebae (Slettet)

5*(3/2) = 7c+5c  --> 5*(3/2) = 12c  -->  7,5/12 = c  --> c = 0,625 ?? er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej det er helt forkert. Når man flytter 5c over på højre side, skal det jo trækkes fra.


Svar #10
20. december 2012 af ebae (Slettet)

ups. 

5*(3/2) = 7c-5c
5*(3/2) = 2c
7,5 = 2c
7,5/2 = 3.75


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt.


Svar #12
20. december 2012 af ebae (Slettet)

tusind tak for hjælpen! God jul!


Skriv et svar til: ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.