Matematik

behøver hjælp

26. december 2012 af Goldstonee (Slettet)

Behøver hjælp til 47.. Ikke et svar men hvordan man finder frem til det samlede areal.

Vedhæftet fil: capture-20121225-192210.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2012 af NejTilSvampe

Det samlede areal er summen af den gule rektangel og den lilla trekant, dvs.

Asamlet = Arektangel + Atrekant

Arealet af den gule rektangel er produktet af længden og bredden af rektanglet, dvs.

Arektangel = 2ab

Arealet af den lilla trekant er det halve produkt af grundlinjen og højden af trekanten. Bemærk at trekanten nødvendigvis er retvinklet, i det at vi får at vide at, den gule firkant er rektanglet. Så dvs.

Atrekant = ½ * 2a * 2b = 2ab

Asamlet = Arektangel + Atrekant = 2ab + 2ab = 4ab


Skriv et svar til: behøver hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.