Matematik

Forkort denne brøk:

25. september 2005 af 60dværge (Slettet)
Kan ikke rigtig finde ud af denne her opgave:
Forkort brøken 2x^2 - x - 1
______________

x^2 - 3x + 2

nogen som kan hjælpe ?

Svar #1
25. september 2005 af 60dværge (Slettet)

hov bindestregen skal illusterere tææler og nævner.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Du skal lave polynomiers division.

Svar #3
25. september 2005 af 60dværge (Slettet)

Ok tak men hvordan skal jeg så faktorisere den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Du kan starte med at finde rødderne i tæller- henholdsvis nævnerpolynomiet. Et lille hint:

Når summen af koefficienterne i et andengradspolynomium er 0, er 1 eller -1 rod i polynomiet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#4: Eller det mener jeg i hvert filfælde at huske, at det forholder sig sådan.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#5: filfælde --> tilfælde.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2005 af KickAzz (Slettet)

( (x-1)(x+0,5) ) / ( (x-1)(x-2) ) = (x+0,5) / (x-2)

Sådan vil jeg mene det skal se ud.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2005 af Duffy

(2*x^2 - x - 1 )/(x^2 - 3*x + 2) =

(2*x+1)*(x-1)/[(x-1)*(x-2)] =

(2x + 1) / (x - 2)



Duffy





Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:
For x != 1, ja.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2005 af fixer (Slettet)

#9 og #8

x != 2

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2005 af Duffy

Jamen dog! :-0

Halleluja x <> 2.

Amen



Duffy

Skriv et svar til: Forkort denne brøk:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.