Matematik

FortEgnsvariation??

28. december 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja jeg sal finde fortegn for f(x)= 1/3 * x3 - x2 - 3x

 

Men når jeg så udregner f'(x) får jeg 2 værdier

 

f'(x)=0

-1 v 3

men ved f''(x)=0 får jeg 1 resultat nemlig

f''(x)=1

hvordan skal jeg så opstille en tabel (skal jo skrive det der med negativ eller positiv)....

 

så kunne godt tænke mig noget hjælp herfra af :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2012 af mette48 (Slettet)

f(x)= 1/3 * x3 - x2 - 3x

du skal finde 0-punlter for f(x)

sæt x uden for parentes

brug 0-regelen og find de 2 løsninger i 2.gradsligningen der fremkommer

Det er en 3. gradsligning så der er 1 eller 3 nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2012 af PeterValberg

fortegnsvariation for f ..... hmmm :-)

bestem rødderne for f (altså f(x) = 0)

(1/3)x3- x2 - 3x = 0

bestem fortegn for f før, mellem og efter rødderne

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. december 2012 af aatgsue (Slettet)

nåååårh på den måde!

jeg har jo 3 rødder altså

-1, 1 og 3

 

hvordan gøre man det? jeg har godt nok mine noter liggende her, men kan ikke huske hvordan det præcist skal gøres


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs #2. Når rødderne er bestemt, bestemmer man fortegnsvariationen ved at beregne f(x) for passende værdier mellem rødderne, og på hver side af den største og mindste rod.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2012 af SuneChr

# 3  Du roder rundt i rødderne og blander f og f '  sammen.  { - 1 , 1 , 3 } er ikke rødder i f .

Vi får

 

f (x)            -        0              +             0              -              0              +

----------------------|-------------------------|--------------------------|--------------------------→

 x                                                                 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2012 af SuneChr

f ' (x)                +                      0                            -                       0                  +

----------------------------------------|--------------------------------------------|-------------------------------→

x                                            - 1                                                    3

 

Det er vigtigt, at holde rødderne for  f  ,  f '  og  f ' '    adskilte.

# 0  Det er rigtigt, at  f ' ' (1) = 0 .  Det viser, at  f  har en vendetangent svarende til x = 1 .


Skriv et svar til: FortEgnsvariation??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.