Matematik

Sinus relationer

01. januar 2013 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave1 I en trekant ABC er vinkel A = 620, a = 15 km og b = 7 km

a) Beregn vinkel B

b) Beregn siden c


håber nogen kan hjælpe mig (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2013 af nielsenHTX

A=62,0 ?

a) brug sinusrelationen sin(A)/a=sin(B)/b find B

c) den sidste vinkel er så C=180-A-B , c kan så findes både med sinusrelationen eller cosinusrelationen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Man beregner Sinusrelationer  når man har et par, dvs. i dit tilfælde vinkel A og siden a er et par og siden b  og den ubekendte(vinkel B) som du skal isolere i formlen:

SinA/a=SinB/b

Sin B= SinA • b/ a

Derefter tager du Sin-1  og du vil kunne få vinkel B

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Man bruger Sinusrelationer( ikke beregner)

 


Svar #4
01. januar 2013 af nunu21 (Slettet)

nej, jeg kan ikke få den til at gå op


Svar #5
01. januar 2013 af nunu21 (Slettet)

sin(62) = 0,88 

sin-1(0,88) = 61,64 = Vinkel B 

er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Dit svar står højt og tydeligt i #2. Læs det én gang til og gang så med b/a.


Svar #7
01. januar 2013 af nunu21 (Slettet)

Sin(B) = 15/7*sin(62) =1,892


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Sin B= Sin(62)•7/15=0,412043

Sin-10,412043=24,33

Dermed er Din vinkel B 24,33o

Da du nu kender to vinkler kan du finde den tredje ved at trække de to vinkler fra 1800. dvs. 180-62-24,33=93,67

vinkel C er 93,67. nu kan du finde siden c.

På samme måde kan du inde siden c, blot ved at vende sinusrelationsformlen om på hovedet således:

b/sinB=c/sinC (isolere c)

c=b•sinC/sinB

c=7•sin(93,67)/sin24,33

c=16,96

Siden c er 16,96

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis man ikke afrunder mellemresultater, finder man med korrekt afrunding til sidst, at c = 16,95 . Det er lidt enklere at benytte

c = a·sin(C)/sin(A) = a·sin(A+B)/sin(A) = 15·sin(62º+24,33319º)/sin(62º) ,

da der så kun benyttes eet mellemresultat.


Svar #10
01. januar 2013 af nunu21 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, alle sammen!! (:

og tak for en grundig gennemgang 8# - præcis det jeg havde brug for! (:


Skriv et svar til: Sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.