Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

MRS=p1/p2

02. januar 2013 af nunu09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad menes der med udtrykket MRS=p1/p2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2013 af Walras

At det marginale substitutionsforhold er lig med de relative priser. Det er en optimumbetingelse. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. februar 2013 af Gitchen82 (Slettet)

Ligningen er den optimale kombination af to færdigvarer. MRS (Marginal rate of substitution) er hældningen på indifferenskurven, og P1 /P2  er hældningen på budgetlinien. Hvor disse 2 hældninger er lig hinanden er den optimale kombination af X og Y.


Skriv et svar til: MRS=p1/p2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.