Matematik

hjæælp er det en andengradspoymen?

02. januar 2013 af popcorn81 (Slettet)

Hej er dette en andengradspolymen? og hvis ik hvordan skal jeg så omskrive det , altså sætte de lig nul 

 

x^(3)-6x^(2)+9x+2 

 

Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er et 3.-gradspolynomium. Ligningen

x3 - 6x2 + 9x + 2 = 0

løses simplest ved at gætte på en rod og så benytte polynomiers division til at reducere ligningen til en 2.-gradsligning.

Denne ligning har ikke nogen simpel rod. Har du skrevet polynomiet korrekt? Man skal enten benytte et CAS-værktøj eller løsningsformlerne for 3.-gradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0, #1:  Du kan jo gætte på roden: -195,82335. Så du skal dividere dit polynomium med ( x + 195,82335 ).


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke et særlig godt gæt. Et bedre gæt er x = -0,19582334544564706 . Dette er i øvrigt den eneste reelle rod i polynomiet, og det er jo ikke ligefrem et gæt, der bare kommer af sig selv.

Derfor spurgte jeg, om polynomiet var gengivet korrekt i #0. For eksempel har ligningen

x3 + 6x2 - 9x + 2 = 0

den oplagte rod x = 1, idet summen af koefficienterne er lig med 0, og ligningen

x3 - 6x2 - 9x - 2 = 0

har den oplagte rod x = -1 .


Svar #4
04. januar 2013 af popcorn81 (Slettet)


Hvordan gør man det med en cash-værktøj?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2013 af mathon

 

                     solve(x^3-6x^2+9x+2=0,x)


Skriv et svar til: hjæælp er det en andengradspoymen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.