Debat

Fravær

03. januar 2013 af Abauuz

Hej Sp.

Jeg er på mit første år på HHX og er rigtig glad for det. Dog har jeg ikke stadig spørgsmål vedrørende det, at gå på et gymnasie (handelsgymnasiet).

Hvad betyder fravær, hvis man ser på karakterer? Har ikke selv rigtig noget fravær (0,1 %). Derimod mine venner har rigtig meget fravær, min nærmeste omkring 20 %, dog har han været på ferie i en uge. En anden omkring 15 % og det fordi han synes det er kedeligt at gå i skole. I forhold til karakterer, ligger jeg forrest, eller det vil sige, jeg har de bedste karakterer i forhold til mine venner.

Men, betyder det meget at man ikke har særligt meget fravær? Kigger lærerne overhovedet efter det?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. januar 2013 af Singulariteten (Slettet)

Selvfølgelig har fravær en betydning for lærernes syn på en elev, men mit indtryk er, at det ikke er afgørende (hvis man ender indenfor ca. de 10 % for året, som er max. på mit gymnasie), hvis man så til gengæld er aktiv, når man er til stede og får afleveret, hvad man skal.

Er man ikke dette hjælper en høj fraværsprocent selvfølgelig ikke på det indtryk man efterlader, og så kan det godt koste ekstra i karakterbogen. Farligere for din ven, der keder sig, er dog risikoen for at få frataget SU/blive smidt ud i sidste ende, hvis hans fravær bliver for højt


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. januar 2013 af Jerslev

Fravær må ikke influere på standpunktskaeakterer. Man kan dog overveje, hvorvidt man har givet læreren en chance for at vurdere en niveau, hvis man har rigtig meget fravær.
- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Fravær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.