Debat

Får man stød?

05. januar 2013 af studerende07 (Slettet)

Hej, jeg har et anlæg som ikke vil skubbe en CD ud. Jeg kan dog sætte den i, når jeg har skruet låget/pladen af og sat den i på denne måde... ligesom en gramofonplade nærmest... det virker, men kan man få stød af det? Der står på adapteren: output 27 volt. Under anlægget står der do not open.... risiko for shock...

Prøv at se på billedet, hvis jeg kommer til at røre noget af det her når jeg sætter cd en i, får jeg så stød? Hvis ja, er det så 27 volt og kan man dø af det?

Her er billedet af det adskilte anlæg: http://i48.tinypic.com/2yy593p.jpg

Kan i se den hvide "strimmel" ? Hvad sker der, hvis jeg fx kommer til at røre den?

Anlægget står på stanby når jeg sætter cd'en i.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2013 af NejTilSvampe

Den hvide strimmel er isoleret, der sker ingenting ved at røre den. Men ja, undgå at røre for meget.


Svar #2
05. januar 2013 af studerende07 (Slettet)

Men kan man dø af det, hvis man kommer til at berøre noget alligevel? Hvor mange volt er et typisk elektrisk hegn for køer? Sådan en har jeg prøvet at få stød af...


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2013 af exutu (Slettet)

Det er ikke antallet af volt, men tilgengæld ampere du skal være bange for.


Svar #4
08. januar 2013 af studerende07 (Slettet)

Hvor mange ampere er der så på sådan et anlæg tror i, og kan man dø af det?

Der står mere om anlægget her: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=349579


Svar #5
12. januar 2013 af studerende07 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Svar #6
12. januar 2013 af studerende07 (Slettet)

men kan i så svare på, om man kan få stød, hvis man slukker anlægget helt og så derefter piller ved det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Du kan kun få stød hvis stikkontakten er tændt.


Svar #8
12. januar 2013 af studerende07 (Slettet)

Ok, tak for svar. Men så kan jeg vel konkludere, at der ikke er nogen der kan svare på hvor mange ampere der ca er i sådan et anlæg og om det er farligt, hvis jeg kommer til at røre inden i den.


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. januar 2013 af NejTilSvampe

Du kan købe et ampæremeter og måle det.


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. januar 2013 af bummelumbumbum (Slettet)

Altså, da vi havde om el i 4. klasse, skulle vi prøve at få 12 volt gennem tungen og man kunne næsten ikke mærke det (tungen er 1000x så følsom som huden), så jeg tror ikke at der sker noget ved 27. Man hører nogen gange om folk, der overlevede (dog med skader) 10.000 volt i nyhederne.

Brugbart svar (1)

Svar #11
20. januar 2013 af NejTilSvampe

#10 - hvilket er grunden til at #3 påpeger at det ikke er mængden af volt der er skadeligt, men mængden af ampærene. Selvom de to begreber ikke er helt uafhængige.


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. januar 2013 af Frankiboy (Slettet)

meget simpelt, træk strømmen til anlægget og lad kondensatorerne aflade i 5-10 min hvis du vil være helt sikker.. herefter er der ikke noget der kan give stød


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. januar 2013 af jeppehagh (Slettet)

Hold nu op altså. Der er over 100.000 volt i et hegn til køer. Det er nemlig amperene der er farlige. (volt = spænding og ampere= styrke)

Volt * Ampere = Watt , så hvis du ved hvor mange watt dit anlæg har, så kan du regne ampere ud således:

Ampere = Watt / Volt


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. januar 2013 af jeppehagh (Slettet)

Der skal dog stadig en vis spænding til (Volt) før strømmen kan nå dit hjerte, så jeg er pænt sikker på at du ikke dør ved at røre ved den


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. januar 2013 af jeppehagh (Slettet)


Skriv et svar til: Får man stød?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.