Matematik
isollere x
26. september 2005 af
Mani4 (Slettet)
isollere x
a) x * kvadratroden af x/a = b
b) x * kvadratroden af a/x = b
//mvh Mania
a) x * kvadratroden af x/a = b
b) x * kvadratroden af a/x = b
//mvh Mania
Svar #1
26. september 2005 af Mani4 (Slettet)
hvis I/du også ville forklare hvad I/du gør, ville det være super
Svar #2
26. september 2005 af Scalprum (Slettet)
a)
Du opløfter det hele i anden, for at få rodtegnet væk. Så har du:
x^2 * x/a = b^2.
a ganges over på den anden side, så du har:
x^2 * x = b^2 * a
x^2 * x = x^3, og derfor tager du tredje rod af det hele, så:
x = 3.rod(b^2 * a).
Så kan du nok nemt lave b) :-)
Du opløfter det hele i anden, for at få rodtegnet væk. Så har du:
x^2 * x/a = b^2.
a ganges over på den anden side, så du har:
x^2 * x = b^2 * a
x^2 * x = x^3, og derfor tager du tredje rod af det hele, så:
x = 3.rod(b^2 * a).
Så kan du nok nemt lave b) :-)
Skriv et svar til: isollere x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
