Matematik

Funktioner/differentialregning - hjælp!

06. januar 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Hvordan gør man, hvis man skal have alderen, a som funktion af M? Hvilken regel skal jeg bruge? Er helt lost...

 M=100·e^(-0,058·(a-18)), 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal isolere a.

Start med at dividere med 100 på hver side og tag så den naturlige logaritme på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2013 af AskTheAfghan

M(a) = 100·e(-0,058·(a-18))

a(M) er den omvendte funktion af M(a).


Svar #3
06. januar 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet)

Tak :) prøver lige...


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2013 af SuneChr


Svar #5
06. januar 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet)

#2


M(a) = 100·e(-0,058·(a-18))

a(M) er den omvendte funktion af M(a).

 

Hvordan finder man så den omvendte funktion? Undskyld hvis jeg spørger dumt, men er lige startet på matematik A-niveau og det er 1½ år siden jeg havde matematik på B-niveau...


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal isolere a af udtrykket

M = 100 · e-0,058·(a-18)

Start med at dividere med 100 på hver side

e-0,058·(a-18) = M / 100

Tag nu ln() på hver side

-0,058·(a-18) = ln(M/100)

Divider med -0,058 på hver side, og læg så 18 til til sidst:

a = 18 - ln(M/100)/0,058

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2013 af SuneChr

# 4  Rettelse

Faktoren             ln 1000       skal være     ln 100

og                                  522/29 = 18          Sorry.


Skriv et svar til: Funktioner/differentialregning - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.