Matematik

Højde af skorstenen PC

07. januar 2013 af ShilaKaspersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er der nogle venlige sjæle der kunne hjælpe mig men den vedhæfte opgave? Har søgt lidt rundt på forummet, men synes ikke det passer ordenligt i mit hovede..

Håber i vil hjælpe.

Vh. Shila

Vedhæftet fil: Figur.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2013 af SuneChr

Vi har to ligninger med to ubekendte:


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2013 af mathon

 

du har
når |BC| kaldes x og |PC| kaldes h

                                                        h
                                      tan(36º) =  --
                                                        x

                                                            h
                                       tan(23º) =  ------
                                                         x+25


hvoraf                                              h
                                       x+25 = ---------
                                                    tan(23º)

                                                          h          
                                       x        =  ---------                           som ved subtraktion giver
                                                     tan(36º)       

                                        
                                                 h             h               (tan(36º) - tan(23º))•h
                                     25 = --------- -  ---------- =     ----------------------------
                                             tan(23º)    tan(36º)          tan(23º) • tan(36º)

hvoraf
                                           tan(23º) • tan(36º)     
                                    h = ------------------------ • (25 m)
                                           tan(36º) - tan(23º)

                                   
                                                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2013 af SuneChr

# 2   |AB| = 50


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2013 af mette48 (Slettet)

<A=23

<B=180-36

<C=180-<A-<B

|AB|=c=50

beregn vinklerne og brug derefter sinusrelationerne

H=a*sin 36


Svar #5
07. januar 2013 af ShilaKaspersen (Slettet)

Mange tak for jeres svar! Har forstået det nu :-)


Skriv et svar til: Højde af skorstenen PC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.