Matematik

opgave 4 - funktioner

07. januar 2013 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med opgave 4, for den forekommer mig helt umulig


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvor langt er du selv nået med at løse opgaven?

a) Vis at punktet C's koordinater passer i begge liniers ligninger.

b) Cirklens radius er lig med afstanden |CP|, og dens centrum er i C.

c) Benyt punkt-linie-afstandsformlen på punktet P og linien m

d) Benyt cirkel-tangentligningen på cirklen med røringspunkt P.


Svar #2
07. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

Undskyld men det var slet ikke det eksamenssæt, her det det rigtige og det var opgave 4 og 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor langt er du så selv nået med disse opgaver?

4.a) bestem minimum og maksimum for funktionen r(x) på intervallet [0 ; 14,5].

b) Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer ved at dreje grafen for r(x) omkring x-aksen.

c) Løs for integralets øvre grænse, så det ønskede rumfang opnås.

6.a) Benyt punkt-afstandsformlen.

b) Cirklens radius er lig med længden |C1A|, der fandtes i a)

c) Bestem vinklen mellem vektorerne C2B og C2D

d) Længderne |C3D| og |C3E| er begge lig med denne cirkels radius.


Svar #4
07. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

men i opg. 6.d skulle jeg finde C3's koordinater. Jeg har kun et punkt på cirkelperiferien og radius, hvordan kan jeg herfra finde centrumskoordinaterne


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kender de to punkter D og E på denne cirkel samt cirklens radius r = 3,02 .


Svar #6
07. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

jamen hvordan finder jeg så centrumskoordinaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Indsæt de to punkters koordinater i cirklens ligning og løs for centrums koordinater (a;b):

(x - a)2 + (y - b)2 = r2


Svar #8
07. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

men så får jeg en ligning med 2 ubekendte, skal jeg så bare starte med at finde et udtryk for fx a og indsætte denne og finde b, som herefter bliver min eneste ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man får 2 ligninger med 2 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

De to ligninger bestemmer skæringspunkterne mellem de to cirkler med centrum r = 3,02 og centrum i henholdsvis D og E. Man vælger så det skæringspunkt, der ligger på den korrekte side af liniestykket DE som centrum C3 .


Skriv et svar til: opgave 4 - funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.