Matematik

væksthastighed

07. januar 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har lidt problemer med flg. jeg har prøvet til sidst:

Temperaturen af en bestemt del i en printer kan med god tilnærmelse beskrives ved funktionen:

f(x)=10*√x-0,5x+22

hvor f(x) er temperaturen målt i grader celsius, og x er tiden målt i minutter.

Bestem og forklar betydningen af væksthastigheden til x = 10 minutter.

Jeg differentierer funktionen:

f'(x)=5/√x

Dernæst løser jeg:

f'(x)=10

og x=0,25

Men hvad er betydningen af det væksthastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2013 af peter lind

Hvis du ikke har skrevet forkert i opgavebeskrivelsen skal du finde f'(10) den angiver  hvor mange grader pr. minut temperaturen stiger med


Svar #2
07. januar 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak. Det er rigtigt, det må jeg lige regne om. Men f'(10) angiver hvor mange grader pr. minut temperaturen stiger med indtil tiden x=10?

 


Svar #3
07. januar 2013 af mimok (Slettet)

Nu har jeg løst f'(10), og det giver ca. 1,58. Dvs. at den stiger med 1,58 grader celcius pr. minut?
Men hvad nu hvis opgaven lød væksthastigheden til x = 15 minutter, så er f'(15)=1,29

Hvad er forskellen på betydningen af f'(10) og f'(15)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2013 af peter lind

Nej f'(10) angiver stigningshastigheden til tiden 10 minutter.


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.