Matematik

Sandsynlighedsregning

07. januar 2013 af annarune (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!
 

Jeg har fået noget sandsynlighedsregning for, og jeg kan ikke rigtig finde ud af det..
Opgaven lyder:

Hvis man slår med to terninger, hvor stor er sandsynligheden så for, at summen bliver 3, 7 eller 10?

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan man regner det ud?

- På forhånd tak!

Hilsen Anna


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2013 af JesperHP (Slettet)

Først finder du de mulige udfald og tæller, hvor mange der er - kald dette tal X. Derefter tæller du hvor mange af de mulige udfald der opfylder kravet - f.eks. at summen skal være tre - kald dette antal Y. Derefter dividerer du Y med X så har du sandsynligheden for et udfald der opfylder det stillede krav, at summen skulle være f.eks. tre.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2013 af Audrina (Slettet)

Forestil dig alle 6 sider på en terning. Her har du bare to terninger. 

1+2=3  Du har to 2'ere og to 1'ener (på begge terninger). Og der er 6 sider på en terning, men du har to terninger dvs. du har 12 sider. dvs du havde 4 mulige ud af 12. Så sandsynligheden for at få summen: 3. Er 4-12. 

Så kan du lave et tælletræ, eller hvad du nu vil. :-) 

 

Sådan ville jeg have regnet den opgave ud, men er ikke hundrede procent. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2013 af SuneChr

Summen "3" forekommer på 2 måder

Summen "7" forekommer på 6 måder

Summen "10" forekommer på 3 måder

Antal mulige udfald  62 = 36

Sandsynligheden for     "3" eller "7" eller "10"  =  (2 + 6 + 3)/36 


Svar #4
07. januar 2013 af annarune (Slettet)

Tusind tak, det hjalp meget!


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.