Matematik

Substitution

27. september 2005 af Sinatra (Slettet)
Hej alle...

Jeg sidder og prøver at lære mig selv lidt integralregning inden en prøve. Jeg har problemer med substitution, nærmere hvornår skal/skal det ikke bruges?

Jeg håber at der er nogen der kan forklare mig dette. Meget gerne med beregningseksempler.

På forhånd tak...


Svar #1
27. september 2005 af Sinatra (Slettet)

Har virkelig brug for hjælp. Bare et regne eksempel uden forklaring kan bruges. Bare et enkelt...

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2005 af DMUS (Slettet)

Jamen så får du da lige et eksempel på substitutions metoden. Taget to eksempler et meget let et, og et lidt svære.

1.) En stamfunktion der hedder:

S[e^2x]

t= 2x
dt/dx => 2 0.5dt = dx

S[0.5 * e^t dt] => 0.5 e^2x


2.) En stamfunktion der hedder:

S[(3x+3)/sqrt(x^2+2x+5)]

jeg omskriver til:

S[(3x+3)*(x^2+2x+5)^-0.5]


t=x^2+2x+5
dt/dx = 2x+2 => 1.5dt = 3x+3dx

S[1.5 * t^-0.5 dt] => 1.5/0.5 * t^0.5


Integrale ved substitution bruger du når der er tale om en sammensatfunktion.
Håber det hjalp lidt på det. Det smarte ses i situation 2.), hvor du kan forkorte leddet 3x+3 væk, da det blir lavet om til dt...


Svar #3
27. september 2005 af Sinatra (Slettet)

Jeg er meget glad for hjælpen! Men mere af slagsen er bestemt velkommen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2005 af DMUS (Slettet)

Du ka bare skrive på msn, hvis du mangler hjælp til et eller andet..

[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2005 af DMUS (Slettet)

#2 btw.
Har glemt dx, bag stykkerne, håber jeg du kan se igennem fingre med.. :P
Gab..

Skriv et svar til: Substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.