Andre fag

Mikroøkonomi

10. januar 2013 af Competeño (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen !

 

Jeg har virkelig brug for hjælp!

Jeg er igang med mit eksames tema spil teori, men jeg har ingen anelse om hvad jeg skal gøre efter.

 

Jg ved at jeg skal profitmaksimere, men hvordan gør jeg det ? Jeg ved kun at profit maksimum er MR=MC

Jeg ved at profitten er (Px-4)*Qx

Men så er jeg lost...

Jeg er desperat :(

 

Hernede er opagven

I år 1912, er der kun 2 bil producenter i Danmark. Ford ( Kaldet X) og Fiat ( Kaldet Y).

Efterspørgslen efter Ford of Fiat biler, er givet ved:

Qx=22-3Px+Py

og

Qy=22-3Py+Px

Omkostningerne for at lave bilen er for de begge firmaer, 4.


1)Find et udtryk for profitten for Ford.
2)Find et udtryk for profitten for Fiat.

3)Vis grafisk best-response funktioner for de to virksomheder og sammenlign.

4)Vis nu på ligningsform best-response funktionen og sammenlign hermed igen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af christinacomaco (Slettet)

Første opgave:

Hvis profitten er (Px-4)*Qx, så finder du profittens max ved at differentiere, sætte lig 0,og løse den.

 


Skriv et svar til: Mikroøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.