Matematik

Potensregneregler

10. januar 2013 af vleranda10 (Slettet)

Er virkelig på bar bund... Så hvis der er nogen som kunne hjælpe, vil jeg være meget taknemmelig!

Har vedhæftet opgaverne :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt, at √6 = √(2·3) = (√2)·(√3) , og √12 = √(3·4) = ....

2) Benyt en kvadratsætning: (a-b)(a+b) = a2 - b2 .

3) Benyt en anden kvadratsætning, samt at √24 = √(4·2·3)

4) Faktoriser tallene under kvadratrødderne og benyt at √(a·b) = (√a)·(√b)

5) Benyt, at an·am = an+m , og at √a = a1/2 .

6) Benyt kvadratsætninger i den yderste kvadratrod.

 


Svar #2
12. januar 2013 af vleranda10 (Slettet)

#1 Kunne du måske uddybe 1,3,4 og nr. 6 mere? 

Forstår ikke helt hvordan de skal reduceres. Og hvad kan jeg lave lave om af det første led i nr. 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1)    3·(√6)/(√2) - √12 = 3·(√3)·(√2)/(√2) - √(3·4) = 3·(√3) - 2·(√3) = √3

2)   (√8  -  √6)·(√8  + √6) = (√8)2 - (√6)2 = 8 - 6 = 2

Prøv nu selv med de næste opgaver.


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.