Matematik

Integralregning

11. januar 2013 af lastyeargirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

 

Er der nogen, der kan forklare mig meget pædagogisk hvad integralregning er for noget? For jeg forstår simpelthen ikke, hvad det går ud på -.-'


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2013 af JonasMcc (Slettet)

Det mest basale er, at hvis man integrerer end funktion f får man stamfunktionen F. Hvis man så differentierer stamfunktionen F kommer man tilbage til f. Integraleregning er altså det modsatte af differentialeregning ligesom dividerer er det modsatte af at gange.  

f(x) --integrerer--> F(x) ---differentierer--> f(x)

Skrevet mere formelt har vi 

F(x) = ∫f(x) => F'(x) = f(x)

Ligesom med differentialeregning findes der en regel for hvordan man integrerer en funktion. 

f(x) = xn => F(x) = ∫ xn dx = (1 / n + 1) · xn+1 

Du må være lidt mere specifik med, hvad det er du ikke forstår. 

Mvh. Jonas :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2013 af Andreww (Slettet)

I praksis har det enormt mange anvendelser. I gymnasiet kommer til at beregne arealer og rumfang vha. integralregning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2013 af SuneChr

# 0

Meget kort, går integralregning ud på at beregne en sum af produkter, hvor produkternes antal går ud over alle grænser.

Dette skrives bekvemt som       

Det ligner meget                           i symbolopbygningen.


Svar #4
13. januar 2013 af lastyeargirl (Slettet)

Vi er kun lige begyndt at have om emnet, men jeg føler bare, jeg ikke forstår noget som helst af alt sammen. Det kan være det kommer med tiden, men jeg takker mange gange for jeres svar. Det hjalp en smule :)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.