Matematik

2log(2)=½log(16)

12. januar 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der ude

Jeg har lidt af et problem med logaritme regneregler.

Hvordan kan jeg ved omskriving vise af 2log(2) er lig ½log(g)  ???

 

rigtig mange tak for hjælpen


Svar #1
12. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

2log2 er lig ½log(16)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2013 af Flemming1212 (Slettet)

Brug reglen at:

 

x log(y) = log (yx)

I dit tilfælde 2 log(2) = log(22) = log(4).

På samme tid er 1/2 log(16) = log(161/2), og da 161/2=√16, er 1/2 log(16) = log(√16) = log(4).

 

Dermed er 2 log(2) = log(4) og 1/2 log(16) = log 4,

Hermed er 2 log(2) = 1/2 log(16).

 

^_______^


Svar #3
12. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Super godt rigtig mange tak skal d have :)

 


Skriv et svar til: 2log(2)=½log(16)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.