Matematik

Blækmat

13. januar 2013 af 120867Per (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Beregn rumfanget af en vandtank
9 m 3m 4m
Hvor mange literen tanken rumme?
Hvor højsvovlholdige vandet stå hvis der hældes 81,000 liter i

Svar #1
13. januar 2013 af 120867Per (Slettet)

*højt vil

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2013 af joggejuul (Slettet)

Rumfanget af kassen/vandtanken er 9m*3m*4m = 108 m^3 (kubikmeter)

En liter er det samme som en dm^3, så der kan være 1.000 liter i en m^3.

Tanken kan derfor rumme 108.000 liter

Hvor højt vandet (81.000 liter) vil stå afhænger af hvad der er længde, brede og højde (9,3,og4)???

Kald breden 'b' højden 'h' og længden 'l' - så kan højden findes således:

h*b*l = 81 m^3   <=> 81 m^3 / l / b = h

Tag altså de 81 og divider med tankens længde - divider så med tankens brede -og du har vandstandens højde.


Skriv et svar til: Blækmat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.