Matematik

retvinklet trekant

13. januar 2013 af anonym1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man ud af siderne i en retvinklet trekant? jeg kender alle vinkler, og siden AB 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af mathon

    er C = 90º?

                                 


Svar #2
13. januar 2013 af anonym1233 (Slettet)

jeps


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2013 af trunzze

Du skal bruge cos, sin eller tan.

 

Cos(A) = hos/hyp

 

Sin(A) = mod/hyp

 

tan(A) = mod/hos

 

Alt efter hvilken vinkel du vælger A,B eller C du vælger ændres bogstavet inde i parantesen... Så kan du jo bare isolere rundt indtil du har, hvad du skal havde:) Din side AB, må jo så være hyp


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2013 af mathon

 

                              a = c • sin(A)

                              b = c • cos(A)

 

                


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

For at finde de andre sider, kan du udnytte, at trekanten er retvinklet, hvilket tillader dig, at anvende sinus, cosinus og tangens formlerne. F.eks. kan siden |AC| findes ved flere formler:

     |AC| = cos(A) * |AB|   eller

     |AC| = sin(B) * |AB|

Siden |BC| kan også findes med flere formler:

     |BC| = sin(A) * |AB|   eller

     |BC| = cos(B) * |AB|


Svar #6
13. januar 2013 af anonym1233 (Slettet)

mange tak :-)


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.