Matematik

Potensfunktioner.

13. januar 2013 af elskerstile (Slettet) - Niveau: B-niveau

Åh hvor jeg dog ikke fatter en meter af matematik. 
1) Angiv hvad konstanterne a og b er, og hvad de fortæller om sammenhængen mellem puls og vægt.
2) Beregn pulsen for en mus der vejer 400 gram (hvordan er det nu formlen for det ser ud?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven


Svar #2
13. januar 2013 af elskerstile (Slettet)

Jo! værse go' :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vi kan umuligt gætte os til resten af opgavens tekst. Du bliver nødt til at formulere hele opgaven.


Svar #4
13. januar 2013 af elskerstile (Slettet)

Er den ikke vedlagt? Damn - men den er her!

Del 2: Laves i Nspire og afleveres under opgaver som PDF-fil.
Opgave 1:
Lad y være pulsen målt i antal slag pr. sekund for et dyr der vejer x gram. Da er sammenhængen mellem x og y en potens udvikling: y = 3,60 · x-0,27 , x > 0 .
a) Angiv hvad konstanterne a og b er, og hvad de fortæller om sammenhængen mellem puls og vægt.
b) Beregn pulsen for en mus der vejer 400 gram
c) Beregn vægten for et dyr med en puls på 0,35 slag pr sek.
d) Hvor mange procent aftager pulsen med når vægten vokser med 50% ?
e) Hvor mange procent vokser vægten med når pulsen falder med 20% ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

a). y(x) = a xb - med a = 3,60 s-1og b = -0,27

b). Bestem y(400) = 3,60 400-0,27 = ...

c). Isoler x:    x = (y/a)1/b

d). Givet en vilkårlig masse: x1 og lad x2 være 1,5 x1: Vis, at de to ligninger: 

y1 = a (x1)b     og    y2 = a (x2)b  fører til: (**) (x2/x1)b = y2/y⇒ (1,5)-0,27 = (y2/y1) = 0,8963 - pulsen aftager altså med lidt over 10%, når vægten vokser med 50%

e). Omvendt: Givet en vilkårlig puls y1 og lad y2 = 0,8 y (pulsen falder med 20%)

Indsættes i (**) og man får: (x2/x1) = (y2/y1)1/b = 0,8-1/0,27 = 2,2852 - vægten tiltager da med ca 129%


Svar #6
13. januar 2013 af elskerstile (Slettet)

TAK! :-)


Skriv et svar til: Potensfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.