Matematik
integralregning i geogebra
Hej,
Er i gang med en matematik opgave på A-niveau, hvor der indgår integralregning. Jeg er ret bekendt med geogebra, men lige denne opgave har jeg svært med.
Opgaven er vedhæftet i et billede.
Hvordan løser man del a? Kan ikke få den til at vælge det rette integrale tal osv.. Nogen der kan hjælpe med a'eren?
Del b ser ikke ud til at kunne løses i geogebra, men hvis det er muligt, så må I endelig gerne hjælpe til med den også ;)
Tak på forhånd
Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Hvis man omdefinerer funktionen g(x) til at være den stykkevis lineære funktion
-x for x ≤ 0
g(x) =
0 for x > 0
kan det ønskede areal af M beregnes som
A(M) = -3∫5 (f(x) - g(x)) dx
= -3∫5 f(x) dx - -3∫5 g(x) dx
= -3∫5 √(10-2x) dx - (-3∫0 (-x) dx + 0∫5 0 dx)
= -3∫5 √(10-2x) dx +-3∫0 x dx
b) Rumfanget af omdrejningslegemet kan beregnes som
V = π · -3∫5 (f(x))2 dx - π · -3∫0 (g(x))2 dx
= π · -3∫5 (10 - 2x) dx - π · -3∫0 x2 dx
Svar #2
14. januar 2013 af ibroken1992 (Slettet)
Men blot for en sikkerhedsskyld - hvordan løses del A i geogebra ?
Svar #3
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det skal jeg ikke udtale mig om. Det er jo simpelt nok at beregne i hånden.
Svar #4
14. januar 2013 af ibroken1992 (Slettet)
Svar #5
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Man har i a)
A(M) = -3∫5 √(10-2x) dx +-3∫0 x dx
= -(1/2) · 16∫0 √u du + [x2/2]0-3
= (1/2)·[(2/3)·u3/2]160 - (-3)2/2
= (1/2)·(2/3)·43 - 9/2
= 64/3 - 9/2
= 101/6
Svar #6
14. januar 2013 af ibroken1992 (Slettet)
Svar #7
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Hvis du kan få programmet til at beregne arealet mellem to funktioners grafer, må du kunne anvende det her på de to funktioner f(x) og g(x) (defineret i #1). På intervallet [-3;5] er f(x) ≥ g(x) .
Svar #8
14. januar 2013 af ibroken1992 (Slettet)
Svar #9
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
Har du defineret g(x) som stykkevis lineær, som foreslået i #1?
Svar #10
14. januar 2013 af ibroken1992 (Slettet)
Svar #11
16. januar 2013 af ibroken1992 (Slettet)
Skriv et svar til: integralregning i geogebra
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
