Matematik

-x^(3) − 3x^(2) + 9x differentiation

14. januar 2013 af annaheeu (Slettet) - Niveau: B-niveau

-x^(3) − 3x^(2) + 9x

hvordan differentiere jeg det her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af cajaschmidt (Slettet)

Du skal bruge reglen for differentiation af potensfunktioner:  (x^a)' = ax^(a-1)

Dvs differentialkvotienten af funktionen -x^3 - 3x^2 + 9x er  -3x^2 - 3*2x^1  + 9x^0 som kan omskrives til

-3x^2 - 6x  + 9  idet x^1=x og x^0 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af mathon

 

                        f(x) = -x3 - 3x2 + 9x

                        f '(x) = -3•x3-1 - 3•x2-1 + 9•x1-1  = -3•x2 - 3•x + 9 = -3(x2 + x - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af mette48 (Slettet)

#2 har tabt et 2tal foran -3x2-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2014 af mathon

#2
 

                        f(x) = -x3 - 3x2 + 9x

                        f '(x) = -3•x3-1 - 3•2•x2-1 + 9•x1-1  = -3•x2 - 6•x + 9 = -3(x2 + 2x - 3)


Skriv et svar til: -x^(3) − 3x^(2) + 9x differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.