Matematik

Potensfunktion

14. januar 2013 af JustMyName (Slettet)

Vægten af et tropisk nåletræ kan beskrives ved modellen.

y = 0,31 * d 2,11

A) Hvad er diameteren af et tropisk nåletræ, der vejer 150 kg? Her ved jeg, at vi skal isolere d... men hvordan ved jeg ikke? Nogen der kan hjælpe her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

d = (y/0,31)1/2,11


Svar #2
14. januar 2013 af JustMyName (Slettet)

Jeg forstår simpelthen ikke dine tegn... hvor kommer y fra, og1/2,11? :S. Kan du skrive det mere i en folkeskoleagtigt sprog? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af MPSG (Slettet)

Hej JustMyName,

Du har godt gang i potensfunktionerne  :)

Du starter med at sige:

y=0.31*d^(2.11)

Dividere med 0.31 på begge sider

y/0.31 = d^(2.11)

Du skal nu isolerer d. Dette gøres ved at indset at d^(2.11) = d^(2.11/1), altås kan du isolere d ved at opløfte højresiden med 1/2.11. 

(y/0.31)^(1 / 2.11)= d

Dette er muligt fordi:

√(x)=x^(1/2) 

da kvadratroden betyder anden rod.

Ved ikke om det sidste forvirrede mere end det hjalp :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Du har selv forklaret, hvad y og d er i #0. Jeg gik ud fra, at du forstod, hvad du selv skrev.

Hvis y er en potensfunktion af x , y = b · xa , er x også en potensfunktion af y .


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.