Matematik

hjælp

15. januar 2013 af caroline1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

fik et opgave, som skal løses til imorgen, vil i nok hjælp mig og jeg forstod ikke helt hvordan man kan udløse den. 

 

opgaven går udpå:

Differentiering af sammensatte funktioner: 

fortæl om funktionernes ydre og indre funktioner og differentier dem ved hjælp af formlen for differentiation af sammensat funktion:

 

f(x)=sin(2x+6)

 

g(x)=(cosx+9x)^7

 

h(x)=e^6-11x

 

k(x)=In(x^2-4)

 

OBS: husk at angive defintionsmængde hvis en funktion ikke er defineret i hele R. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

du har i den første at f(x) = sin(g(x)) , hvor g(x) =2x+6 er den indre,

så f ' (x) = (sin(g(x))'G g'(x) = cos(2x+6)*(2x+6)' = cos(2*x+6)*2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af AMelev

I den sidste skal du være obs på, at ln kun er defineret for positive tal, og da du tager ln til x^2 - 4 skal det være positivt. Tegn grafen for x^2-4, bestem nulpunkter og benyt fragen til at bestemme x, så x^2 - 4 er positivt.

I #1's svar står et "mærke" forkert: f '(x) = sin'(g(x)*g'(x)
(sin(g(x))' var jo det, der skulle bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg skrev det som en mærke mht. g men det var ikke helt klart det indrømmer jeg.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.