Kemi

HJÆLP - AFSTEMNING

16. januar 2013 af aidasharzad (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at afstemme dette reaktionsskema? 

 

Fe(s) + 2H+ → Fe2+(aq) + H2(g)

 

Fe: 0 → 2 = afgivet 2e- (oxideret)  

H: 1 → 0 = optaget 1e- (reduceret)

 

Fe(s) + 4H+ → Fe2+(aq) + 2H2(g)

Fe(s) + 4H+ + 2OH-→ Fe2+(aq) + 2H2(g)

 

Jeg er indtil videre nået så langt, men jeg kan ikke rigtig få det til at passe


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. januar 2013 af exutu (Slettet)

Du kan aldrig både have H+ og OH- (da det så vil være vand). Lad os sige det er i sur opløsning:

Fe(s) -> Fe2+ (går 2 op i OT)

H+ -> H2 (går 1 ned i OT)

Altså må 2 H+ gå fra +1 -> 0 i H2 altså har vi:

Fe(s) + 2H+ -> Fe2+ + H2

Vi er så heldige at ladningerne stemmer og der er også massebevarelse altså er svaret bare:

Fe(s) + 2H+(aq) -> Fe2+ H2(g)


Svar #2
16. januar 2013 af aidasharzad (Slettet)

Tak! Men øhm... Da Fe2+ går 2 op i OT, skal koefficienten foran H så ikke være 2? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2013 af exutu (Slettet)

Nej for der er jo 2 i H2. Det handler jo om at elektronerne skal gå op og hvis du har 2 H2 og skal bruge 1 elektron pr. Hydrogen atom, skal du jo bruge 2*2 = 4 elektroner, og du får kun 2 fra jern. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. januar 2013 af mathon

i overblik
                       0               +1             +2                0
                       Fe (s)   +    H+   --->   Fe2+(aq)   +   H2 (g)

 

       op   ned   antal
Fe    2                1
H              1        2
 

                       Fe (s)   +   2 H+   --->   Fe2+(aq)   +   H2 (g)


Svar #5
16. januar 2013 af aidasharzad (Slettet)

Tak for jeres svar!!! Jeg har forstået det nu :)

Skriv et svar til: HJÆLP - AFSTEMNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.