Matematik

HJÆÆÆLP

20. januar 2013 af thelight

Hej hvis jeg har punkterne til A og B og C og D som er i rummet. altså jeg har en x,y,z værdi til hver af dem.

 

og så skal jeg finde vinklen mellem linjerne AB og CD hvordan gør jeg så ? er der evt en der kan komme med et eksempel så vil det være herligt.

 

jeg mener jeg først skal finde længden af stykket AB og længden af stykket CD og så finde vinklen mellem dem.. Men jeg ved simpelthelt ikke hvad formlen er jeg skal bruge til det når jeg har de to længder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Samme formel man anvender i 2D.

cos(θ) = (ABCD)/(|AB|·|CD|)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af mathon

du fik da oplyst formlen

           

                                      cos(u) = (v1·v2) / (|v1| |v2|)

i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1293514's #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af peter lind

v1 = (1,2,2)   |v1| = kvrod(12+22+22))  = kvrod(9)=3

v2 = (1, 0, 0 ) |v2| = 1

v1·v2 = 1*1 + 0*2+0*2 = 1

cos(u) = 1/3


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.