Matematik

To linker vinkekl

20. januar 2013 af thelight

hej hvis jeg har to linjer og har fået deres parameterfremstillinger givet, og skal finde vinkeln melem de to linjer hvordan gøre jeg det så?

 

 

jeg har en ide om at jeg skal lave parameterfremstiliingerne om til normalform inden jeg kan men kan man også uden ?

 

Jeg mener at formlen er

 

v=cos^-1 ((x1x2+y1y2+z1z2)/længde af vektor a + længde af vektor b) men jeg har jo en parameterfremstillng med

(x

y

z)

og denne formel er hvis man har to vektorer ...nok har jeg to linjer men det består jo hver af både x,y,2??

 

hvad gør jeg please


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af peter lind

Det er det samme som vinklen mellem retningsvektorene. Kalder du retningsvektorerne v1 og v2 gælder cos(u)=v1·v2/(|v1||v2|)

Der findes kun parameterfremstilling for linjer i det 3. dimensionale rum


Svar #2
20. januar 2013 af thelight

så jeg skal altså bare tage retningsvektorerne fra hver af de to linjer ??

 

men det kommer jo til at være

r=

(x

y

z)

 

det er jo tre tal oven på henanden for hver?? giver ingen mening for mig hvorn de skal sættes i formlen ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af peter lind

Det er jo blot almindelige regneregler, som du bør kende

v1 = (x1 ,y1,, z1)    v2= (x2, y2, z2)   v1·v2 = x1*x2+y1*y2 + z1*z2      |v1| = kvrod( x12 + y12 + z12)


Skriv et svar til: To linker vinkekl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.