Matematik

Hjælp!

20. januar 2013 af wos12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. Jeg har svært ved at løse følgende opgaver. Håber der er nogen derude som har lyst til at hjælpe mig med det , det er efterhånden nogle år siden jeg har haft matematik.

 

1.Reducer (x+y)^2

 

 

2.Begrund hvilke af funktionerne

 

g(x)= 0,34*1,27^x,h(x)=3,41*0,72^x*4,2X,

der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har vækstrate 20% og for hvilken f(0)=10.

 

 

3. Løs ligningssystemet                                      

                                                                     -x+3y=6

                                                                     2x+y=-5

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

1. Den er reduceret så meget som muligt ?

2. lad os tage eksemplet x = 2  så er g(2) = 0.34*1.27*1.27 og h(2) = 3.41*0.72*0.72

altså i g ganger man med et tal større end 1 og i h med et mindre end 1

3.

Gang den øverste med 2:

-2x+6y = 12

læg den til den nederste:

0x+7y = 12-5 = 7 <=> y = 1

sæt ind i din sidste:

2x+1 = -5 <=> 2x = -6 <=> x = -3

Prøv efter om det er sandt:

-(-3)+3 = 6 ok

2*(-3)+1 = -6+1 = -5 ok


Svar #2
20. januar 2013 af wos12 (Slettet)

Hov, der skulle stå, reducer (x+y)^2-2xy


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt en kendt kvadratsætning til at regne kvadratet ud og reducer så.

2. Beregn de afledede g'(x) og h'(x). En funktion er voksende, hvis dens afledede er > 0 , og en funktion er aftagende, hvis dens afledede er < 0.

Eksponentialfunktionen med vækstrate 20% : f(x) = b·1,2x ; f(0) = 10 ⇒ b = 10 .


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.