Matematik

Basen forklaring.

20. januar 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et eksempel fra matbog, 

"I R2 er givet basen A med basiselementer

a1 = (-1, 3) , a2 = (-4, 2),

og basen A' med basiselementer

a'1 = (1, 1), a'2 = (-1, 1).

Vi vil finde koordinattransformationsmatricen A'TA for overgang fra A til A'. Idet

a1 = a'1 + 2a'2           a2 = -a'1 + 3a'2,                     <-------------- (i)

er A'TA = {{1,-1} , {2,3}}          (... osv)". 

Spørgsmål: Hvordan er de to udtryk i (i) kommet frem sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet

a1 = λ11a1' + λ12a2'

a2 = λ21a1' + λ22a2'


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2013 af Andreww (Slettet)

Ved almindelig vektor addition.


Svar #3
20. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Never mind. Tror vist, jeg har forstået det.

Hvad betyder ATA'? Er det fra overgang A' til A? Er det den samme som -A'TA?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

De to matricer er hinandens inverse: ATA' = A'TA-1


Skriv et svar til: Basen forklaring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.