Matematik

Tangent - røringspunkt

21. januar 2013 af xCJx (Slettet)

Hey venner!

Jeg har tangensligningen: y = 6*x+12

Herefter skal jeg bestemme røringspunktet for denne tangent - men det er jeg ikke helt sikker på, hvordan man gør? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af mathon

  

                       ...der mangler oplysninger

 


Svar #2
21. januar 2013 af xCJx (Slettet)

Der er givet funktionen
f(x)= 1/4x^3-x^2-x+4

Herefter skal jeg bestemme koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen. Dette har jeg aflæst på grafen:
(-2,0), (2,0) og (4,0)

Herefter skal jeg bestemme ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat = y = 6*x+12

Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P. Bestem koordinatsættet til røringspunkt for denne tangent.

 

JEG ER VIRKELIG FORVIRRET? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2013 af mathon

beregn skæringspunkterne mellem

                  grafen for f(x) = y = (1/4)x3 - x2 - x + 4    og   linjen y = 6x+12


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2013 af peter lind

Hældningen af tangenten er 6 så mulige røringspunkter kan findes af ligningen f'(x) = 6


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2013 af mathon

Ok - jeg misforstod dig

din tekst brude være:
"Herefter skal jeg bestemme ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P med x-aksen..."

 

                  t2:   y = ((3/4)xo2-2xo-1) • (x-xo) + ((1/4)xo3-xo2-xo+4)     som opfylder

                         0 = ((3/4)xo2-2xo-1) • (-2-xo) + ((1/4)xo3-xo2-xo+4)    som reduceres til

                         xo3 + xo2 - 8xo - 12 = 0         xo ≠ -2 ...........


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2013 af mathon

brude   -->   burde


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2013 af mathon

 

                        xo3 + xo2 - 8xo - 12 = (x+2) • (x2 - x - 6)       xo ≠ -2 .........


Skriv et svar til: Tangent - røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.