Matematik

POTENSER

22. januar 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hej.

Kan overhovedet ikke se hvilken potens regneregel jeg skal bruge for at reducere dette udtryk:

1253

------

254*53

 

Please hjælp mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Ved ikke om du kan bruge det her link.

http://matematikb.wikispaces.com/Potensregneregler


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af mathon

 
                           1253            (53)3       59          59                              
                         ---------    = --------- =  ------  =  ----- = 59 -11= 5-2
                        254•53        (52)4•53      58•53       511                            


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opløs tallene i tæller og nævner i proimfaktorer og benyt potensregnereglerne til at reducere udtrykket.


Svar #4
22. januar 2013 af Taskenr2 (Slettet)

TUSIND TAK. Det gave mig lige inspiration nok til at kunne løse de efterfølgende opgave også. Har dog en lidt tricky en her:

23^2

Dvs eksponentet 3 er opløftet ydeligere i 2. Hvad gør jeg her?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2013 af mathon

 

                                       29


Svar #6
22. januar 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Ok tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal her være opmærksom på, at


Skriv et svar til: POTENSER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.