Matematik

halvårig rentetilskrivning

23. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et beløb på 4500 kr. sættes i banken, der forrenter det med 4,2% p.a.
Hvor meget står der på kontoen efter 7 år, når

 

a) Banken tilskriver renten helårigt?
4500*(1+0.042)7 = 6001.87
Efter 7 år med en helårigt rentetilskrivning vil der stå 6001,87 kr på kontoen.

 

b) Banken tilskriver renten halvårigt? (Den skal give 6019,67 kr)

Jeg ville udregne den sådan her, men så passer svaret ikke??? =  6001.87(1+0.0042/2)14 = 6180.75

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af SuneChr

Find den halvårlige rentefod  r når den helårlige rentefod er R

(1 + R)1 = (1 + r)2        Vi kender R i opgaven her.

  =  0,020784  =  2,0784% halvårlig


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Du skal vel starte med 4500 ligesom i 1. spørgsmål og så set det ud til at du har regnet (1+0,0021)14 forkert ud

4500(1+0.0042/2)14


Svar #3
23. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

#1 = skal det der ikke omskrives før jeg kan regne det ud

# 2 = så giver den kun 4634.12


Svar #4
23. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

skal man så sige 4500*(1+0.20784/2)14. for det giver altså 17961,3


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2013 af mette48 (Slettet)

#1 tager fejl der tilskrives 2,1% hvert halve år

det burde give et større beløb end spørgsmål 1, jeg tror du har regnet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2013 af SuneChr

Så må vi jo i stedet have ligningen

4500·(1 + r)14 = 6019,67     r er da den halvårlige rentefod.

Bankerne kan have forskellig praksis for beregning af halvårlig rente.

Nu er begge tilfælde i hvert fald gennemgået.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Der har sneget sig et ekstra 0 ind i r

4500(1+0.042/2)14


Svar #8
23. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

okay tak :) har fundet ud af det nu


Skriv et svar til: halvårig rentetilskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.