Matematik

hjælp

23. januar 2013 af adin1 (Slettet)

Ruducer:    8a-(12+5) ..          Svaret:   3a+12 . er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af peter lind

nej; men du har muligvis en fejl i dit oprindelige udtryk


Svar #2
24. januar 2013 af adin1 (Slettet)

Ups mente 8a-(12+5a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal du hæve minusparentesen korrekt. Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn på hvert led inde i parentesen. Dit forslag er ikke korrekt. Foran 12 i parentesen er der et underforstået + .


Svar #4
24. januar 2013 af adin1 (Slettet)

er det så 8a-12-5a eller 8a+12-5a


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er det førstnævnte forslag. Hvert led inde i minusparentesen skal ændre fortegn, når parentesen hæves. Se #3.

8a -(12+5a) = 8a -(+12+5a) = 8a -12 -5a = ...

 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.