Matematik

Differensrække

24. januar 2013 af inzaghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Differensrække:
 

Hvordan kommer man herfra:

S = 1/n2(1+2+3+...+n)

 

Til hertil: 

Sn = 1+2+3+...+n = n(n+1)/2

 

Håber nogen kan svare!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af SuneChr

Stil rækkerne op under hinanden, den nederste i omvendt rækkefølge.

Læg sammen lodret, led for led. Vi får da den dobbelte sum, hvorfor formlen ender med at skulle dele med 2.

1         + 2             + 3        + ..........  + (n - 2) + (n - 1) + n

n         + (n - 1)    + (n - 2) +  .......... + 3        + 2         + 1

___________________________________________________________

(1 + n) + (1 + n) + (1 + n) + ........... (n + 1) + (n + 1) + (1 + n) = n·(1 + n)/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Der er tale om en differensrække, da differensen mellem to naboled overalt er 1. For differensrækker gælder følgende sætning:

Summen af en differensrække er lig med det halve antal led plus summen af første og sidste led.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den sætning skal vist lige formuleres korrekt.

Summen af en differensrække er lig med (det halve antal led) ganget med (summen af første og sidste led).

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2013 af hbhans (Slettet)

#3

Undskyld!


Skriv et svar til: Differensrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.