Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Find P funktionen.

25. januar 2013 af niico79 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde pris funktionen
jeg får følgende oplyst om markedet:
Pris elasticitet=-2,75.
Q (Quantity) =2
Hældning på Efterspørgselfunktion er -4
Det er en liniær funktion.
Kan nogen forklare mig, hvordan jeg kommer videre? jeg ender konstant op med forkert svar.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionen for priselasticitet

E = (dq/dp) · (p/q)

sammen med de opgivne størrelser

E = -2,75 , q = 2 , dp/dq = -4

til at bestemme p.


Svar #2
25. januar 2013 af niico79 (Slettet)

Ja, det var også min fremgangsmåde, men jeg får:
-2,75=-  4  * (p/2)
Jeg ganger -4 på begge sider af lighedstegnet og får

11= p/2

ganger med 2 på hver side af lighedstegnet og får

p=22


Så vil jeg udlede efterspørgelsfunktionen:
jeg ved den er liniær y=ax+b
2= -4*22+b
2= -88 +b
90=b

y=-4x+90, eller Q=90-4p
Det er p funktionen jeg skal finde, derfor flytter jeg p og på den anden side og får
4p=90-Q
p=22,5 -  1/4Q
Den er vidst helt gal?



 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, funktionen er lineær, p = aq + b, og man ved, at a = -4 og at funktionen går gennem (q,p) = (2 , 22) , dvs

22 = -4·2 + b , så

b = 30 , og dermed

p = -4q + 30


Svar #4
25. januar 2013 af niico79 (Slettet)

Hov, Jeg skal i starten selvfølgelig dividere med  -4:

Derfor: -2,75=   p/2   * -4
0,6875=p/2
1,375=p

efterspørgselfunktion:
Y=ax+b 

2= -4*1,375+b
2=-5,5+b
7,5=b

Y=-4x+7,5 eller Qd= 7,5-4p

jeg udleder P

4p=7,5-Q

p=1,875 - 1/4Q
Den er vidst også helt gal


 


Svar #5
25. januar 2013 af niico79 (Slettet)

Men hvorfor behandler du p, som y-værdien?
I oplysningen står der skrevet at hældningen på efterspørgselsfunktion Qd=a-bp   = -4
Så er -4 vel kun hældningen når  Q er afhængig af P ? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg antog, at efterspørgselsfunktionen var p(q) , men hvis det er q(p), gælder der så dq/dp = -4 , og dermed

-2,75 = -4·p/2 ,

og dermed p = 11/8 , så

funktionen p(q) = -(1/4)·q + b , med 11/8 = -(1/4)·2 + b , og dermed b = 15/8 , og dermed

p(q) = -(1/4)·q + (15/8) ,

som du også finder.

Er det galt?


Skriv et svar til: Find P funktionen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.