Matematik

Ligning for ret linje

26. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave er som beskrevet på billedet. Det, jeg har lavet, er med rød skrift. 

Nu er mit spørgsmål bare, hvordan angiver jeg en ligning for den rette linje? 

Vedhæftet fil: HÆLDNING.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2013 af exatb

Den rette linies ligning:

y = a*x + b

Hældningen a er beregnet til 5

vælg et af de punkter linien går igennem, feks 12, -56 som er ligningens x og y værdi

-56 = 5 * 12 + b

Kun b er ubekendt så du kan beregne den sidste ubekendte

y = 5x - 56/60


Svar #2
26. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Ligning for ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.