Matematik

planets ligning

26. januar 2013 af thelight

Hej jeg vil vide hvad d står får i planets ligning?? nogen der kan give mig et eksempel på når d ikke bliver 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af mette48 (Slettet)

normalvektor til planen (a,b,c) og planen går gennem (x0,y0,z0)

a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0

(a,b,c,)=(1,2,3)   og    (x0,y0,z0) = (2,2,2)  indsættes

1x-1*2 + 2y-2*2 + 3z-2*3 =0

1x+2y+3z -2-4-6=0

1x+2y+3z-12=0

ax+by+cz+d=0

i dette eksembel er d = -12

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2013 af mathon

 

                                    n PoP = [a,b,c] • [x-xo,y-yo,z-zo] = 0

                                                     a • (x-xo) + b • (y-yo) + c • (z-zo) = 0

                                                     ax + by +cz + (-axo -  byo - czo) = 0

                                                     ax + by +cz + d = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2013 af peter lind

d fortæller noget om afstanden til begyndelsespunktet mere præcist |d|/|n| er afstanden til  begyndelsespunktet, n er normalvektoren. Hvis d= 0 går planen gennem begyndelsespunktet.


Svar #4
27. januar 2013 af thelight

ok mange tak.

 

Skal man så flytte d over på højre side af lighedstegnet eller lade den blive på venstre??


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af peter lind

Normalt beholder man det på venstre side; men det bestemt ikke forkert at  flytte det over på højre side


Skriv et svar til: planets ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.