Matematik

Potenssammenhæng

27. januar 2013 af Nellyelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan isoleres x i en potenssammenhæng?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af nikonicolai (Slettet)

Så skal du brug ln eller log til at "flytte potensen ned"


Svar #2
27. januar 2013 af Nellyelly (Slettet)

Kommer den til at se sådan ud?

Log y / log a*b =x


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af nikonicolai (Slettet)

Hvad er ligningen helt fra starten af?


Svar #4
27. januar 2013 af Nellyelly (Slettet)

y = b*x^a


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2013 af nikonicolai (Slettet)

Okay jeg troede a skulle isoleres, men ja resultatet bliver:

x=(y/b)^1/a


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2013 af nikonicolai (Slettet)

Men du skulle bruge log hvis det var a som skulle isoleres ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2013 af YesMe (Slettet)

Du kan endelig godt bruge lommeregner til at isolere. LOL


Skriv et svar til: Potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.