Matematik

Ligning for plan

28. januar 2013 af inzaghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man ligningen for en plan? 

 

Jeg har 4 punkter, som jeg har lavet om til en 4 forskellige vektorer (ABCD)
Herefter har jeg beregnet AB, ved at trække B fra A, altså

A = (32,32,0)

B = (0,32,0) 

AB = (-32,0,0) 

På samme måde har jeg fundet AC. Så tager jeg krydsproduktet af AB X AC, som meget vel skulle give en normalvektor, hvor jeg så også har mit punkt P0, så jeg kan lave ligningen for planen. 

Hvis dette er den rigtige fremgangsmåde, hvorfor skal man så finde AB og AC? Kan man ikke bare tage f.ek.s vektor A og vektor B og finde krydsproduktet ud fra disse to vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af peter lind

Fremgangsmåden er korrekt. Du kan vælge hvilken som helst af de 4 punkter A, B C og D som P0.

A og B er ikke vektorer. Det er punkter. Du skal have fat i 2 lineært uafhængige vektorer, som er parallel med planen. De betingelser opfylder AB og AC


Svar #2
28. januar 2013 af inzaghi (Slettet)

Tak for svaret

 

Men A og B kan vel laves om til vektorer? Du ved OA og OB (O = origo)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af mathon

 

                    A og B er punkter
men
                    AB er en vektor


Svar #4
28. januar 2013 af inzaghi (Slettet)

Sejt - 

Sidste spørgsmål:

Når du siger uafhængige vektorer, betyder det der findes afhængige vektorer? Og det kunne ligesåvel være AC X BD man bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2013 af peter lind

Der findes lineært afhængige vektorer. Hvis AC og BD er parallelle kan du ikke bruge de 2 vektorer. Krydsproduktet vil blive 0 vektoren


Skriv et svar til: Ligning for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.